Semangat untuk bersahur ni kebiasaannya pada awal-awal Ramadhan aje, bila dah tiba di pertengahan bulan Ramadhan, mula lah skip sahur…

Yeaa dah nak Raya Haji rupanya! Bila sebut Raya Haji, dalam kepala mesti teringat daging kan. Maklumlah ramai yang laksanakan…

“Makanan diet Keto friendly? Macam mana tu? Friendly dari segi apa? Jenis makanan? Atau semua makanan diet Keto boleh dimakan…

Kenapa makanan diet mahal ya?! Hmm, tapi… Di mana ada kemahuan, di situ ada jalan, betul tak? Sama jugalah kalau…

Makanan diet yang sedap dan kenyang? Ada ke? Boleh kenyang ke makan makanan diet? Bukan nanti kena cut sebahagian besar…

Kalau waktu lunch, kita mesti nak cari kedai makan yang best untuk isi perut betul tak? Cik Min memang selalu…

Hi semua! Hari ni Cik Min nak berkongsi sikit tentang makanan unik yang ada dekat Malaysia ni. Mungkin ada yang…

Bronok?! Apa tu? Haaa kalau nak tahu, bronok atau nama saintifiknya Acaudina Molpadioides, merupakan sejenis hidupan laut yang seakan-akan gamat. Warnanya seperti coklat kehitaman…

Anda pernah dengar mengenai oat goreng atau nasi goreng oat? Pertama kali Cik Min mencuba sendiri resipi nasi goreng oatmeal…

Kalau anda semua nak tahu, Cik Min ni memang peminat Llaollao. Tak sah kalau ke mall tak beli Llaollao. Pada…