Ramai orang mungkin mengenali Melaka kerana kekayaan sejarah dan budayanya yang telah wujud sejak sekian lama. Tetapi tahukah anda bahawa…

Dah penat pusing-pusing Melaka, mestilah nak cari makanan pula kan? Tengahari tadi dah makan asam pedas Melaka, untuk malam pula…

Dekat Melaka ini, apa je yang tak ada? Dari aspek sejarah, bangunan-bangunan shopping malls, pantai-pantai, tempat pelancongan, sehingga ke aspek…

Mengidam kopi yang sedap? Perlukan kopi untuk menambah tenaga untuk bekerja? Atau mencari kedai kopi yang sedap untuk dicuba? Jom…

Peminat kopi pasti tahu jenama kopi dari London yang terkenal ini. Tak lain, tak bukan, Costa Coffee lah! Apa yang…

Anda ada pengalaman pergi ke kafe yang menarik, tetapi harga dan makanan yang dihidangkan tidak berbaloi? Jom Sis Min kongsikan…

Ada pencinta makanan di sini? Jom beramai-ramai kita meriahkan Absolut Food Festival yang bakal diadakan pada 25 – 27 Mac…

Inilah pertama kali Cik Min makan the best cream puff di The Ordinary Baker yang sedap dan kena dengan selera…

“Hai orang Perak! Kome dah pergi belum Cafe KOMe Teluk Intan yang terletak betul-betul berhampiran dengan Menara Condong tu?” Baru-baru…

Qidot Cafe merupakan restoran yang memiliki ciri aesthetic di mana ramai anak muda yang gemar dengan ciri tersebut, khususnya dalam…